perjantai 17. tammikuuta 2014

Rocky Road suklaaherkku

Meillä pyörii edelleen kotona ihan laittoman suuri määrä joulta suklaita, konvehteja ja kaiken maailman karkkeja. Joulustakin alkaa olemaan jo tovi ja tuntuu että ne eivät hupene sitten millään. Alkaakin tulla jo korvista ulos nuo suklaiset herkut. Tulipa sitten ystäväni kanssa puheeksi että mitä niille suklaille tekisi kun ei nyt roskiinkaan raaskisi heittää. Mieleen tulikin sitten aivan mahtava idea!! Nimittäin tehdä pitkästä aikaa Rocky Roadia. 

Siispä ajattelin että voisin jakaa tämän ihan tännekin!


Kyseessä on varmastikin maailman helpoin suklaa herkku. Eikä tän tekemiseen mene todellakaan kauaa! No mitäs siihen sitten tarvitaan? Vain Suklaata ja täytteet mielensä mukaan! Vaahtokarkit on ehdoton juttu mitä tähän kuuluu laittaa. Nykyisin kaupasta saa niitä mini vaahtokarkkeja, joita voi heitellä suoraan joukkoon. Itselläni oli kuitenkin aivan tavallisia, joita leikkasin saksilla sitten pienemmiksi palasiksi. Lisäksi voi laittaa vaikka pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, keksien muruja, erilaisia suklaita, pehmeitä karkkeja ja mitä nyt ikinä mieleen sitten tuleekaan. Omaani tuli siis tällä kertaa niiden vaahtokarkkien lisäksi lakritsia, cashew pähkinöitä ja ranskanpastilleja. 

Sitten itse valmistusohje! Ensin sulata suklaata. Itse sulatin mikrossa miedolla lämmöllä. Oikea oppisesti suklaa kai kuuluu sulattaa kuuman veden avulla, mutta toimi tua mikrokin vallan mainiosti tässä. Sitten osa sulatetusta suklaasta kaadetaan leivinpaperilla vuorattuun laakeaan astiaan. Esimerkiksi piirakkavuoka käy loistavasti. Jonka jälkeen levitellään täytteet tasaisesti koko suklaan päälle. Sitten vaan loput suklaat peitteeksi ja jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa veitsellä neliön muotoisia paloja ja nauti!

Tässäpä siis mainoi ohje jos jollain on vielä sama tilanne kun täällä että joulupukki toi sitä suklaata enemmän kun oma napa vetää! Muutaman tällaisen ansiosta jaksoi töissäkin tänään vallan mainiosti loman jälkeen! :) 


                                                      Aurinkoista viikonloppua kaikille! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdutit päivääni suuresti :)