sunnuntai 10. elokuuta 2014

Tuna Bagels

Keskiviikkoiselle rantapäivälle edellispäivänä eväitä pohdittaessa päädyimme yksimielisesti tekemään tonnikala täytteisiä bageleita,siitä syystä että meistä esim. täytetytpatongit sunmuut oli jotenkin niin nähty. "Normaalisti" sunnuntai aamuni herkku on täytetyt croisantit, mutta koska ehkä saatoin tykästyä tähän bageli hommaan todenteolla ostin eiliseltä kauppareissulta ainekset uuteen satsiin ja pistin pöydän koreaksi! 

Koska sieltä lähimmästä supermarketistakaan ei löytynyt niitä ihka oikeita tähän tarkoitettuja leipiä tyydyin ihan tuiki tavallisiin rinkeleihin, jotka kyllä sopii tähän tarkoitukseen vallan mainiosti kunhan sekä kannen että pohjan voitelee tuorejuustolla. Tonnikalatäytteen lisäksi väliin tuli vain salaattia ja tomaattia. Tomaatilla ovelasti peitin sen päänvaivaa aiheuttavan reijän.



Ja tässä täytteeseen ohjetta! ;)

TONNIKALATÄYTE
purkki tonnikalaa
1 prk kermaviiliä 
1/3 kurkkua 
1 pieni punasipuli 
ruohosipulia 
suolaa 

Valuta tonnikalasta neste pois, jonka jälkeen kaada se kermaviilin kanssa isompaan astiaan. Hienonna sipuli, kurkku ja ruohosipuli pieneksi. Lisää hienonnetut ainekset tonnikalan ja kermaviilin sekaan. Sekoita kaikki keskenään. Lisää suolaa maun mukaan. 



Ja koska elokuun viimeisenä viikonloppuna olisi luvassa myös yhdet rapujuhlat (sekä poikaystävän pyynnöstä),kaivoin niitä ajatellen esiin eräänkin meillä suosiossa olleen toisen täytteen katkarapu majoneesin ohjeen, jota tein myös pienemmän satsin bagelin väliin laitettavaksi. Senkin ohjetta vielä tässä :)

KATKARAPU MAJONEESI

1 ps (180 g) katkarapuja 
1 syöntikypsä avokado
1/2 punasipuli
1/2 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
1/2 prk  crème fraîchea
3 rkl majoneesia
sitruunamehua
mustapippuria
suolaa

Sulata katkaravut pussin ohjeen mukaan. Valuta neste pois. Hienonna sipuli ja tilli sekä murskaa avokado haarukalla. Lisää isompaan astiaan katkaravut, majoneesi, crème ja pieneksi pilkotut aineet. Sekoita. Lisää kunnon puristus sitruunamehua ja mausteet. Jos seos tuntuu liian löysältä lisää hieman majoneesia.
Ja ei muuta kuin syömään!!!

Kuulin myös aivan mahtavan vinkin mitä sille ylijäämä täytteelle voi tehdä! Kiitos Ellan! Ruisnachoja tai nappeja dippaillaankin sitten sinne lopun tonnikalatäytteen sekaan. Illan leffaeväät, check! Jännityksellä odotan mitä sieltä kauppareissulaisen mukana kohta saapuu. Tuleekohan oikeita... ;) 

4 kommenttia:

  1. Hih. :) Maistoittekos ruisnachojen kanssa? Itse olen tehnyt tuota tonnikala jutskaa tuorejuustoon, eli vähän erilainen versio, mutta tuo sinunkin kuulostaa kyllä hyvältä!:) Ja tuota katkarapu juttua pitää kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei osannut mies tuoda oikeita :P Ei voinut kuulemma uskoa että olen niin pienen pussin jotain pyytänyt ostamaan, joten niitä ruisnappeja sieltä tuli sitten ei niin pieni 300g pussi! Upposi kyllä mutta ens kerralla sitten kyl nachot kehiin! Kokeileppa ihmeessä! ;) Mukavaa alkanutta viikkoa sulle! <3

      Poista
    2. Voi ei!:D Noh ens kerralla sitten!;) Ne yrtti tai valkosipuli nachot maistuu ainakin oikein hyviltä!:)

      Poista
    3. Voi olla että se ens kerta on jo aika pian ;) Yleensä kaikki valkosipuli jutut on kyl niin hyvii harvoin pettyy! Joten niitä siis!!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdutit päivääni suuresti :)