maanantai 25. marraskuuta 2013

Sunday brunch in Valo

Oltiin muutaman ystäväni kanssa sovittu jo keväällä että kierrämme yhdessä kaikki Tampereen brunssia tarjoavat paikat, koska niitä ei kovinkaan montaa tällä hetkellä ole. No kesä meni ja koko juttu jäi kunnes asia muistui mieleeni ja päätimme järjestää aikaa eräälle sunnuntai aamupäivälle muutama viikko sitten brunssia varten. 


Siinä sitten puolen päivän aikaan suuntasimme Puutarhakadulle ja Kahvila Valoon. Olimme tehneet pöytävarauksen jo aiemmin viikolla. Sillä tuonne ei niin vain mennäkään ilman varattua pöytää, paikan suuresta suosiosta johtuen! Niin kuin saimme huomata oli paikka aivan täyteen varattu ja ne onnettomat, jotka yrittivät pöytää varaamatta tulla brunssille käännytettiin ovelta. Aiemmin en kyseisessä paikassa ollut käynytkään joten jännityksellä odotin millaiseen paikkaan sitä nyt eksyttiinkään.

Brunssilla hintaa oli 21 euroa. Ei mielestäni mikään aivan halpa hinta, sillä monessa muussa paikassa syö edullisemmin. Muttei ainakaan nälkä jäänyt! Niin kun aina vähän tällaisissa paikoissa tuppaa käymään syö "koko rahan" edestä... Hups! Juurikaan lämpimiä ruokia ei tuolta löytynyt vaan tarjottavat koostuivat pääosin itseleivotuista sämpylöistä, raikkaista salaateista, leikkeleistä, juustoista ja niistä innolla odotetusista pannareistaaa!! Erityisesti tuoreet croisantit olivat kaikkien mieleen. Ystäväni sanoja lainaten niihin on vähän sellainen viha-rakkaus suhde. Kahvin ystäville tämä paikka on nappivalinta, sillä kaikki kahvit paahdetaan oikeasti paikan päällä! Itse olen enemmänkin tee-ihmisiä, muttei se kahvi ole pois suljettu vaihtoehto lainkaan. Mikä olisikaan parempi tapa viettää syksyistä sunnuntaita kuin hyvässä seurassa syöden itsensä aivan ähkyyn! Onnistuneen brunssin tunnus merkkihän onkin se että kotiin lähtiessä on niin huono olo ettei oikeen tiedä miten päin sitä olisikaan. Vatsa oli pullea kuin ilmapallo! Eipä paljoa muuta tarvinnut koko päivänä syödä ;) Tämä asian tiimoilta  odotan jo kevään tuloa innolla, sillä silloin teemme uuden visiitin kyseiseen  paikkaan jonain sunnuntai aamuna. Aiomme istua ensi auringon säteiden lämmittämällä terassilla nauttien niitä vasta paistettuja croisantteja ja teetä, kyllä! Näihin sanoihin mitä kahvilan seinään oli kirjoitettu on hyvä lopetella ja toivottaa aivan ihanaa alkanutta viikkoa ihan jokaiselle joka tänne eksyy!  
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdutit päivääni suuresti :)