keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Talviset liukuväri kynnet ja ohjetta niiden tekemiseenKoko kuluneen talven kynsiäni on koristaneet erilaiset tummanpunaiset lakkaukset. Ne punaiset lakat ovat aivan ihania ja sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen mutta aloin hieman jo kyllästyttämään, joten päätin kokeilla vaihteeksi jotain ihan muuta. Pitkään pyöriteltyäni kynsilakka laatikkoni sisältöä käteeni jäi turkoosi lakka, josta ensimmäisenä mieleen tuli vain muutaman kesän takainen Kreetan matka, jolloin varpaat oli tällä kyseisellä lakattu.

Ensin mietin että jos jotakin kuviota tekisin, mutta muutaman kokeilun jälkeen totesin ettei ihan tuottanut toivottua tulosta. Kynnet puhtaaksi ja jotain muuta kiitos! Sittenpä mieleeni juolahti "trendilakkaus" nimittäin liukuvärjätyt kynnet. Aijemmin en ollut kyseistä kokeillutkaan joten ei muuta kuin innolla moisia yrittämään!

Näistä tuli oikeastaan niinkin hauskat että päätin tänne laittaa ohjetta tällaisten tekemiseen. Ei näiden tekemiseen vaadita mitään ihmeitä! Muutama hassu sipaisu eri värisiä lakkoja ja pirtsakat talvi kynnet ovat valmiit. Voi että kuinka raikkaalta nää näyttivätkään näin harmaana keskiviikko aamuna. Mieleen tuli kunnon kurkkupastillit, hihi.

 Joten tässäpä siis vaihe vaiheelta ohjeistusta kuvien kera ;) 


 1. Aloita lakkaus pohjustamalla kynnet värittömällä aluslakalla. Levitä sen päälle nude kynsilakka. Laita kaksi ohutta kerrosta lakkaa. Anna kuivahtaa pari minuuttia kerrosten välillä

 2. Levitä turkoosi lakka kynnen kärkeen. Värin korkeutta voi vaihdella eri kynsissä. Sillä tavoin liukuvärjäyksen idea sen kun tehostuu! Reunankaan ei tarvitse olla mitenkään tasainen. Omaa lakkaani riitti yksi kerros, mutta jos sävy tuntuu tai näyttää liian hennolta kerroksia voi tehdä vaikka kaksi.

 3. Lisää kimaltava lakka värien yhtymä kohtaan. Eikä haittaa vaikka turkoosi lakka olisi vielä kostea. Anna se valua vaalean sekaan. Töpöttele lakkaa kevyesti siveltimen kärjellä molemmille väri pinnoille.

 4. Viimeistele lakkaus päälyslakalla. Se parantaa lakkauksen kestoa ja tasoittaa sen. Anna rauhassa kuivua täysin kuivaksi. JA VALMIS                

Ei muuta kun kaikki kokeilemaan vaan! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdutit päivääni suuresti :)