torstai 4. syyskuuta 2014

Syysherkku Omena-kaurapaistos

Yksi varma syksyn merkki on se että joka kerta vanhempieni luona käydessä lähden kotiin kassillisen omenoita kanssa. Näin alku syksystä pihapuut notkuvat omenoita, joten niistä on otettava kaikki ilo irti ennen kuin kaikki tipahtelevat maahan ja lähtevät peurojen ruuaksi. Syön niitä ihan sellaisenaan, laitan puuroon, jugurtin tai myslin joukkoon, taikka leipaisen pikaiseen jotakin mukavaa herkkua lievittämään makeannälkääni.



Yksi ehdoton suosikkini onkin omena-kaurapaistos. Tein pimenevän tiistai-illan iloksi ja nälkäisen ystäväni tullessa kylään tätä kyseistä herkkua, joka on varmastikin monille melko tuttu. Koska tämä on äärimmäisen helppo ja nopea tehdä, jaan ohjeen teille siltä varalta että jonkun muunkin sokerihammasta alkaa yhtäkkiä pahasti kolottamaan ja omenoita on näköpiirissä tai jos joltakulta on jäänyt tämmöinen kokonaan maistamatta. Suosittelen lämpimästi ;)

(Ohje alunperin täältä)
Omena-kaurapaistos

250g voita
700g omenoita 
2 rkl vaniljasokeria
3 tl kanelia
2,5 dl fariinisokeria 
8 dl kaurahiutaleita 

Kuori (halutessasi) omenat ja paloittele ne pieniksi kuutioiksi. Laita omenakuutiot piirakkavuokaan. (ei tarvitse voidella) Ripottele päälle vaniljasokeri ja kaneli. Sekoita lusikalla.

Sulata voi kattilassa. Mittaa fariinisokeri ja lisää voisulan joukkoon. Mittaa kaurahiutaleet ja lisää ne kattilaan muiden aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Levitä kauraseos vuokaan omenoiden päälle. Paista uunissa 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Alkuperäisohjeessa oli suosituksena tarjoilla tätä vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa, mutta itse en niin tuosta ideasta perusta. Omani kanssa tarjoillaan mitäs muutakaan kuin vaniljajäätelöä ;) Muutenkin mulla on tapana hieman sovellella jonkun muun tekemiä valmiita ohjeita ja maustaa oman mieleni mukaan ja tällä kertaa näin. Itse lämmitän nyt viimeiset rippeet tästä kyseisestä satsista ja pistän teeveden kiehumaan jonka jälkeen siirryn sohvan nurkkaan katsomaan Täykkäreitä. Olen meinaan aloittanut kyseisen sarjan katsomisen uudelleen alusta ja että en muistanutkaan kuinka huikean hyvä tämä onkaan!! 

2 kommenttia:

  1. Onkin pitänyt juuri tätä tehdä! Kiitos muistutuksesta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla että jos tästä ispiroiduit!! Mukavaa viikonalkua sinne :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdutit päivääni suuresti :)