torstai 20. marraskuuta 2014

Kenkärakkautta

On varmaan sanomattakin selvää että olen kenkätyttö! Sen "ominaisuuden" olen tainnut periä varmaan äidiltäni. Vaikka laukkutyttö välillä nostaakin varteenotettavasti päätään niin kengät ovat edelleen se ykkösjuttuni. Kengät joka kelille, joka asuun ja tilanteeseen ;) Hienojen ja oikeasti lämpimien talvikenkien löytäminen on kuitenkin tuntunut vuodesta toiseen mahdottomuudelta. Talvikelit ovat (toivottavasti) tuloillaan, joten pyörähdin hieman kenkäkaupoilla nämä kriteerit täyttävien popojen toivossa. Ja nytpä taitaakin olla tämän neidin kenkäkokoelmaa täydennetty riittämiin kyseisen sesongin osalta ;)

Tein nimittäin viime viikolla tuttavuutta erään itselleni entuudestaan tuntemattoman kenkäkaupan kanssa nimeltään Vamos, joka sijaitsee täällä Tampereella Keskustorin kupeessa. Ei tarvinnut kuin sisälle liikkeeseen astua kun silmäni osuivat näihin "Timberland" tyylisiin pidempi varrellisiin talvikenkiin. Lampaanvillavuorelliset nahkakengät kunnon kumipohjalla ja nämä kaikki vielä yhdessä ja samassa lauseessa: yhdet sellaiset kengät minulle, Kyllä kiitos! 
Sain myös erittäin perusteelliset hoito-ohjeet, sillä kenkien arka vaalea väri tietysti aiheutti päänvaivaa jo ennen ostopäätöksen tekoa. Laitoinkin myyjän neuvojen mukaan puoli pulloa suoja-ainetta kenkiin ennen käyttöönottoa. Niin paljon että väri muuttui melko tummaksi ja pinta oli aivan märkä. Annoin aineen kuivua yön yli jolloin värikin palautui entiselleen. Toiset puoli pulloa suihkuttelenkin sitten kun kengät ovat ensikertaa "kastuneet". Tuon jälkeen paras ja ainoa apu kenkien puhdistamiseen onkin kenkäharja, jolla kuivuneen lian saa harjailtua pois.


Pakko kyllä vielä kehua kuinka huikean hyvää palvelua sain kyseisestä liikkeestä. Menin tosiaan kenkäkaupoille viime perjantaina ja omaa kokoani kyseisistä kengistä oli tietenkin vain ne yhdet ja jo jollekin toiselle varauksessa. Sain kuitenkin sovittaa kyseisiä kenkiä ja myyjä lupasi vielä että voimme olla yhteydessä lauantaina liikkeen sulkeuduttua mikäli kenkien varaaja ei niitä saavukkaan hakemaan. Lauantaina illalla sainkin sitten iloisen viestin, jossa kerrottiin kenkien minua maanantaiaamua odottavan ja niinhän ne odottivatkin valmiina paperikassissa tiskin toisella puolella ettei tarvinnut kuin napata kassi mukaan ja jatkaa matkaa hymyssä suin töihin!  


 Yksi super onnellinen tyttönen odottaakin innolla lumen tuloa, jotta saisi nämäkin ihanuudet otettua nyt kunnolla käyttöönsä! Odottaakos kukaan muu jo lumen tuloa? :)

4 kommenttia:

 1. Oih onpas mageet kengät! Kalliitkin kun kerta nahkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, Kiitos! Sitähän ne juuri ovat ;) Ostohetkellä oli liikkeessä vielä meneillään kampanja jonka ansiosta sain kengät -20% alennuksella, joten reilu parikymppiä lähti hinnasta pois :) reilut kahdeksankymppiä se sitten kukkaroni taisi keventyä

   Poista
  2. Huh! Aikas paljon kengistä...

   Poista
  3. Haha, onhan se toki suhteellista mikä on kallista ja mikä ei mutta itse ainakin mieluummin pulitan tuon verran niistä kengistä kuin kaataisin kurkusta sen rahan alas taikka ostaisin jotakin ihan tarpeetonta turhaa ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdutit päivääni suuresti :)