lauantai 15. marraskuuta 2014

Mitä lahjaksi?

Nyt sitä mennään jo marraskuun puoliväliä ja huomenna olisi aika lähteä ensimmäisille joululahja ostoksille. Miten jännää! Ei olekaan tunnetta samanmoista kun tiedät keksineesi toiselle täydellisen lahjan ja tiedät hänen varmasti ilahtuvan ikihyväksi. Tänä vuonna en aiokaan potea minkäänmoista stressiä joulusta tai olla aattoviikon maanantaina etsiskelemässä lahjoja ihan vain muutaman muun mattimyöhäisen kanssa vaan olla kerrankin ajoissa ja nauttia jouluntunnelmasta täysin rinnoin. Olenkin useampaan otteeseen tehnyt haavelistauksia mitä itse toivoisin milloinkin saavani, mutta tällä kertaa ajattelin vähän avata ajatuksiani siitä mitäs sitä voisikaan antaa lahjaksi jollekin toiselle; ystävälle, poikaystävälle tai perheenjäsenelle. 

Mielestäni miehille on yllättävänkin helppo keksiä lahjoja sillä nuo vaatimattomat kun tuntuvat tyytyvät lähes mihin vaan. Vaikka sitä jotain tarvisikin tai haluaisi niin eipä sitä ikinä kysyttäessä ääneen ainakaan osata sanoa ;) Välillä tarvitaan hitusen telepaattisiakykyjä! Sitä onkin tullut annettua jos jonkinmoista pakettia ja vaikka itse sanonkin on lahjakääreistä paljastunut hyvinkin mielesiä juttuja. Tykkäänkin usein antaa pehmeitä paketteja. Näiden pehmopakettien sisällöksi takuuvarmoja vaihtoehtoja ovat mm. pyjama, tyylikkäät asusteet kuten pipo tai huivialusvaatteet sekä kylpytakki (ellei sellaista jo entuudestaan löydy). Sisareni kanssa ostimme omille muruillemme toissa jouluna tistalleen samanlaiset kylpytakit ja ne ovat osoittautuneet jymymenestykseksi. Oma puoliskoni käyttääkin kylpytakkia sekä pyjamaa aivan tyytyväisenä vaikkei sellasia koskaan osannutkaan toivoa. 

Mieluisimpia antamiani lahjoja ovat tainneet olleet lompakko sekä yhdessä valittu kello. Myös miesten kosmetiikka ja tuoksut ovat osoittautuneet lahjoiksi joita vielä vuosienkin jälkeen suosin edelleen. Yleisesti ottaen kaikki tekniikkaan viittaava on myös hyvin mieleen mutta itse kun en ymmärrä niistä senkään vertaa, jätän ne suosiolla muiden ostettavaksi! Tosin jopa varmasti minulta onnistuisi tyylikkäiden kännykänkuorien tai Ipad kotelon osto. Jos kuitenkin tuntuu että kaikkea jo löytyy niin ainahan nyt tilaa on esimerkiksi yhdelle pehmoiselle neuleelle taikka hanskoille

For Her

Ystäville ja etenkin sisarilleni tykkään yleensä antaa lahjoja periaatteella ostan sitä mitä itse toivoisin saavani kuitenkin huomioonottaen toisen maun ja mieltymykset. Niin kodintekstiilit, astiat kuin tuoksukynttiät ovat kovasti mieleeni joten niitä käärin myös usein paketteihin. Ystävälle voisin hyvinkin antaa esimerkiksi jonkun kivan mukin josta voisi sitten juoda vaikka aamukahvit taikka vastaavasti glögit. Virtiini-rasia tai Kivi tai Kastehelmi-tuikkukippo ovat taas oiva lahja melkeimpä kelle tahansa.

Pehmeitä paketteja saavat minulta myös neitokaiset. Pakettiin voisin hyvin kuvitella sujauttavani kylmien talvi-iltojen lämmikeeksi mukavat tohvelit. Eikä pyjamia koskaan voi olla liikaa! Itse ainakin oleilen suuriman osan ajasta kotona ollessani pyjamassa, fleece aamutakissa taikka niiden yhdistelmassä. Pientä luksusta on myös antaa niin kosmetiikkaan kuin joku tuoksukin. Kun tietää toisen maun tarpeeksi hyvin on onnistuessaan kosmetiikkaa sisältävä paketti aivan loisto lahja! 

Ihan mahtavaa on myös antaa/saada lahjoja joita ei ole osannut toivoa, mutta toinen silti tietää että juuri tuon se toinen haluaa. Viimeisimpänä itselleni on käynyt juuri näin kun syntymäpäivänäni ystäväni antamasta paketista paljastu Taika-kannu, jollaisen puuttumista olin joskus maininnut että kuinka kätevä se olisi teekattauksessa tai aamiasbrunssilla. Myös muutamille ystävilleni on tänäkin jouluna luvassa sinne kuusen alle juuri tämän kaltaisia lahjuksia. 

Huhhuh johan oli pläjäys ideoita kerrakseen ja toivottavasti tästä on vinkiksi muillekin niitä kaipaaville. Jos tulee mieleen lisää hyviä lahjaideoita, laittakaan ihmeessä tulemaan tännepäin! Itse olen ainakin aivan intopiukeana lähdössä huomenna lahjaostoksille ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdutit päivääni suuresti :)