sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Sunnuntaiherkkuna Persimon-Kardemummapaistos

Makeanhimo hiipi taas pahemman kerran tänne, joten asialle oli tehtävä nyt jotain! Kiertelinkin (muutaman muun kanssa) perjantaina kaupassa tovin hyllyjen välejä ja mietin että mitä sitä tekisi mieli. Pysähdyinkin hedelmä-vihannesosatolla ison oranssin röykkiön kohdalla ja totesin että nyt on taas se aika vuodesta kun näitäkin saa, nimittäin Persimoneja. Suuntasin ison pussillisen kanssa kassalle ja kotona kaivelin laatikon kätköstä yhden helpon ja hyväksitodetun reseptin. 
Ja nyt jaan sen myös teille sillävälin kun odottelen kahvitteluseuraani tänne saapuvaksi. Olkaapa hyvä!


Paistokseen tarvitset:
5klp persimonenja
3rlk hujanaa
2rlk kuumaa vettä
puolikas vaniljatanko
puolikkaan limen mehu
vajaa tl kardemummaa
2rkl voita

Kuori persimonit kuorimaveitsellä. Poista kanta ja leikkaa lohkoiksi. Asettele lohkot uunivuokaan. 
Sekoita hunaja kuumaan veteen. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus hunajaveteen. Lisää joukkoon kardemumma ja limestä puristettu mehu. Kaada seos vuokaan. Lisää päälle voinokareita.
Paista 200-asteessa noin 45 min kunnes persimonit ovat varmasti pehmeitä.
Anna jäähtyä hetki!


Lisäksi:
puoli dl pistaasipähkinöitä 
paketti vanilja jäätelöä

Paistoksen ollessa uunissa kuori ja rouhi pähkinät. Paahda niitä kuivalla pannulla.
Ripottele ne uunista tulleen paistoksen päälle. Tarjoa lämmin paistos vaniljajäätelön kanssa.

Maikoisaa sunnuntaita! 

2 kommenttia:

  1. Ihanan raikas ja ideana ihan uus syysherkku! Täytyykin laittaa testaukseen muiden jouluheekkujen lisäksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että mielenkiinto heräsi ;) Oon kyl vähän laiska nykyisellään tuolla keittiönpuolella mutta kun innostun niin välillä saan jotain kivaakin aikaiseksi! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Ilahdutit päivääni suuresti :)