torstai 9. lokakuuta 2014

Kashmirneuleen hoitovinkkejä

Hankin viime talvena itselleni eräänkin pidemmän aikaa ostoslistalla olleen vaatekappaleen, joka jonkin verran muutti käsitystäni siitä kuinka syksyn tulo onkin oikeesti ihan jees. Nimittäin villa-kashmirneuleen. En ole nimittäin ennen lainkaan pitänyt villapaidoista enkä ole edes varma miten olen talvesta toiseen tarjennut ilman tämmöistä pehmoista ihanuutta. Neuleesta tehdyssä postauksessa (täällä) kerronkin raivanneeni kaikki akryylihirviöneulokset pois kaapistani ja näin syksyn tullen nuo kymmenisen itselleni merkityksetöntä vaatekappaletta saivat jokaikinen uuden kodin, kun ne kirpparille kiikutin.  Kaivoinkin innolla ilmojen kylmettyä neuleeni esille, mutta kauhukseni huomasin sen kesäsäilytyksen jäljiltä olevan yltäpäältä nukan peitossa. Kiukutti ihan vietävästi kun jouduinkin tuona aamuna tyytymään neuleen sijaan kakkosvaatevaihtooni, sillä eihän sitä nukkakasaa nyt päälle voinut laittaa. Tutkailinkin hieman asiaa että mitä nukkantumisasialle olisi tehtävissä ja nyt voinkin tyytyväisenä todeta että tähänkin löytyy ratkaisu. Hieman, etenkin materiaaleiltaan laadukkaampaan neuleeseen satsaaminen kannatti, sillä uskon sen kestävän käytössäni vuosia nyt kun osaan hoitaa sitä oikein!

Neuleen tuulettaminen onkin useinmiten pesemistä kannatavampi vaihtoehto. Kuitenkin näin kesän jäljiltä päätin neuleen pestä koneessa silkille ja villalle tarkoitetulla Maison Bellen nestemäisellä pesuaineella. Pienempiä nukkakohtia poistelin jo keväällä niinkin tavallisella apuvälineellä kuin (parta)höylällä. Nyt kuitenkin hankin ihan tähän hommaan tarkoitetun kashmirkamman jolla kuitupallojen poisto sujui kuin tanssi. Nyt olenkin käynyt jokaisen käyttökerran jälkeen läpi mahdolliset nukkaantumat, koska esim laukun hihnaan tai muihin epätasaisiin materiaaleihin hankautuminen aiheuttaa nukkaa etenkin neuleen helmaan. Onneksi nukkaantumisen pitäisi kai vähentyä ajanmyötä mutta parempi pelata vielä varman päälle ;)

Eräs asia vielä mihin kiinnitin myös huomiota on se ettei neuletta ehkä kannatakkaan säilyttää pidemmän päälle henkarilla vaikka näin ensin ajattelinkin, sillä se venyy. Silitysraudalla neuleen pintaa höyryttämällä sain onneksi villapaidan palaamaan muotoonsa! Kaikkien toimenpiteiden jälleen on neule taas priimakunnossa, kuin uusi. Kehtaa jälleen ihmistenilmoillakin pitää ;) Ja etsimmässä onkin jo toinen vastaava! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Ilahdutit päivääni suuresti :)